Urban Mosaic

Utrecht Jazz Archipel & Henk Kraaijeveld
Amuze Matinee
zo 20 okt 16.00
zo 20 okt
16.00

In Urban Mosaic komen jazz, poëzie en visual art samen. Twaalf componist-dichter-duo’s werkten nauw samen aan een verhaal dat 's morgens vroeg begint en diep in de nacht eindigt. Via thema’s als hittestress, feest en uitsluiting, en via stadsbewoners als student, vluchteling en dakloze, vangen we de tijdgeest en weerspiegelen we de stad in haar aantrekkelijkheid en schaduwzijden.

Elke uitvoering is uniek, omdat steeds een andere gastdichter aanwezig is. Alle gedichten staan in het programmaboekje, om mee te lezen en naderhand nog eens te bekijken. Je krijgt dus als het ware een dichtbundel mee naar huis.

Dichter #YentlvanStokkum is deze keer onze gast. Zij maakte een gedicht op het onderwerp 'De stad is gevaarlijk'. Ze koos dit onderwerp zelf omdat "Die thema's sluiten het meest aan bij mijn eigen werk, waarin op dit moment onrust, vrouwzijn en het weerbericht een rol spelen. Ik houd sowieso van het schrijven van teksten waar een dreiging vanuit gaat.”

Ze stond op verschillende festivals zoals Lowlands, Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en Oerol. In 2021 verscheen haar poëziedebuut ‘Ik zeg Emily’ bij Hollands Diep, waarna ze het C.C.S. Crone Stipendium ontving. Yentl maakt deel uit van de redactie van literair tijdschrift De Revisor en cureert samen met Joost Oomen en Stefanie Liebreks het populaire instagramaccount poëzieiseendaad. De door hun samengestelde bloemlezing 'Voor alle dagen' verscheen in juni 2023 bij Uitgeverij Podium. Ook haar tweede dichtbundel ‘Winterbloeiers’ kwam uit in de zomer van 2023. In 2024 is Yentl te zien op de Nacht van de Poëzie. Ook #Taalpodium is aanwezig met speciale stadsgedichten. WWW.UTRECHTJAZZARCHIPEL.COM

Onderdeel van

Henk Kraaijeveld (zang, componist)
Dion Nijland (bas, componist)
Mees Siderius (drums, componist))
Lida Brouskari (piano, componist)
Ad Colen (tenor- /baritonsax, componist)
Jessie Brevé (sax, componist)
Kees Adolfsen (trombone, dichter)
Gerben Klein Willink (trompet, componist)

Animatie: Mirjam Debets
Eindregie: Annechien Koerselman

De dichters: Martje Wijers, Hanneke van Eijken, Yentl van Stokkum, Mia You, Jasper Albinus, Nisrine Mbarki, Lucas Kloosterboer, Kader Abdolah, Anne Broeksma en Martin Rombouts.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, KF Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Norma Fonds en Lira Fonds.